Otthon, nyaraló vagy ingatlan befektetés?
Keressen több száz eladó horvát ingatlan között!

Számadatok horvátországi ingatlan vásárlásához

Külföldi ingatlanok vásárlása előtt már előre meg kell vizsgálni minden, az ingatlan adásvételhez és tulajdonláshoz kötődő járulék-, illeték- és adófizetési kötelezettséget rövid, és hosszútávon egyaránt.

Mint minden országban, így Horvátországban is egyedi adózási és illetékszabályozással találkozhatunk.

Továbbá díjakat kell fizetni a közjegyzőnek, az ügyvédnek és a földhivatalnak is.

Új ingatlan vásárlásakor

  • Ingatlan átruházási adó: 3 %
  • Horvát ügyvéd valamint közjegyzői szolgáltatások: ingatlan jogi státuszának ellenőrzése, a rendelkezésre álló dokumentumok ellenőrzése, szerződés elkészítése, ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzés, közüzemi bejelentések, stb. kb. 1,5 % + áfa, minimum 1.500 EUR + áfa
  • Vevői érdekképviselet, ingatlanközvetítői jutalék:
    • Magyarországi illetőségű tulajdonos (eladó) esetén 1 % +áfa, minimum 1.000 EUR + áfa
    • Külföldi illetőségű tulajdonos (eladó) esetén             2 % +áfa, minimum 2.000 EUR + áfa

A teljes költségvetés kiszámításához a legjobb alap egy ingatlan megvásárlásakor, hogy 8 %-ot számítsunk pluszban az ingatlan vásárlási értékén felül. Ez magában foglalja az összes fizetendő adót és költséget.

A Greale Csoport Vevői Érdekképviseletének elsődleges feladata szem előtt tartani a Megbízó érdekeit, még az ingatlan eladása után is. A piacfigyelés és a másodlagos értékesítés rendelkezésre állás mellett az üzemeltetés megoldása és a költségek optimalizálása is a feladatunk. Javasoljuk a megvásárolt ingatlan éves költségeinek minimalizálását, időszaki hasznosítással a költségek kiegyenlítését még abban az esetben is, ha a vásárló nem befektetésként, bérbeadásra vásárolt.